Waar: dr. Jac. P. Thijssepark, Amstelveen

Datum: zaterdag 25 april 2020

Tijdstip: 09.00 – 13.00 uur, vanaf 08.45 ontvangst met koffie/thee

Prijs: €60,00

Minimum aantal deelnemers: 3

Maximum aantal deelnemers: 6

Het dr. Jac. P. Thijssepark is een aangelegd park in Amstelveen, grenzend aan het Amsterdamse Bos. In het park slingeren de paden door een begroeiing van hoge bomen, struiken en kruiden. Als afwisseling zijn er waterpartijen en is het een verrassing wat je achter elke bocht van de wandelpaden ziet.

In het voorjaar groeien de daslook, bostulp, eenbes, kievitsbloem, wildemanskruid, salomonszegel en wilde tulpen langs de paden. Omdat het een park is mogen we niet van de paden af, maar vanaf het pad heb je ruimschoots de keuze tussen de diverse planten.

Wat gaan we doen: we gaan uiteraard spelen met de compositie, wat laat je zien en wat laat je weg op een foto. Hoeveel scherpte wil je gebruiken en wat doe je met de achtergrond. Ik ga samen met je kijken hoe je een betere foto kunt maken.

Wat neem je mee:

  • digitale camera
  • eigenlijk alle objectieven die je hebt. Je kunt prima spelen met eenmacro-objectief, close-up voorzetlens of tussenringen, maar ook een tele-zoom is prima
  • als je hebt een statief, rijstzak o.i.d.
  • een afstandsbediening (draadontspanner of draadloze ontspanner) is gemakkelijk
  • een vuilniszak om op te zitten/liggen of een (regen)broek die vies mag worden.

Voor deze workshop is het fijn als je een macro-objectief of een close-up voorzetlens hebt. Mocht je deze niet hebben kun je een close-up voorzetlens van mij lenen. Daarvoor zijn 1 filter met doorsnede 58 mm en 1 filter met doorsnede 62 mm beschikbaar. Geef aub aan bij aanmelding van de workshop of je hiervan gebruik wilt maken.

 

Lees hier de spelregels voor de workshops.

Reserveren: klik hier voor het reserveringsformulier.