Welke camera u ook heeft, de basisbegrippen om mooie foto’s te maken blijven gelijk. Maar het leukst is het als ú bepaalt hoe de foto er uit komt te zien en niet de camera. Tijdens deze cursus leert u uw camera op handbediening te zetten waardoor problemen zoals tegenlicht en onscherpe foto’s opgelost worden. We bespreken onderwerpen zoals diafragma, sluitertijd, scherptediepte en beweging, compositie, nachtopnames, portretten, architectuurfoto’s, flitsen, statief en filters. Aan het eind van elke les worden opdrachten meegegeven die thuis geoefend kunnen worden en die foto’s worden de volgende les besproken. 1 Les wordt op een zaterdagmorgen gegeven, we gaan dan naar buiten om de geleerde onderdelen in de praktijk te brengen.

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus heeft u een camera nodig die u met de hand kunt bedienen (zelf het diafragma en sluitertijd instellen. Dit ziet u doordat u in het menu kunt kiezen tussen de letters P, A of Av, S of Tv en M). Verder is het handig als u over een statief kunt beschikken.

De cursus is ca. 1 x in de 14 dagen en bestaat uit 9 avonden en 1 zaterdagmorgen van ca. 2,5 uur.

Het lesboek ontvangt u tijdens de eerste les, de kosten daarvan zijn €13,00 (aan de docent te voldoen tijdens de eerste les).

Details: 10 lessen van 2,5 uur (9 lessen binnen en 1 buitenles). Minimaal 6 en maximaal 9 cursisten.

Frequentie: ca. 1 x in de 2 weken.

Prijs: € 185,00. Lesboek € 13,00.

Tijden: van 19:00 tot ca. 21.30 uur.

Benodigdheden: camera zoals hierboven beschreven, statief (koopt u geen nieuw statief, misschien heeft iemand in uw omgeving een statief liggen die niet gebruikt wordt of anders is er via Marktplaats o.i.d. aan een geschikt, niet te duur statief te komen).

Deze cursussen worden gegeven in samenwerking met Vuvera (www.vuvera.nl) en worden gegeven in Putten en Harderwijk.

De aanvangsdata zijn:

Putten:

20 januari 2020

Harderwijk:

23 januari 2020

 

Als u een cursus op een andere datum of plaats wilt, of u wilt meer of minder lesdagen; Mailt u me gerust, dan kijk ik of ik het voor u kan aanpassen.